Nieuws

Opnieuw geen Little League EK’s in 2021

Helaas hebben we wereldwijd nog steeds te maken met het Corona virus. Dat betekent dat erg nog veel beperkingen zijn, ook in de sport.
Het is dan ook nog niet mogelijk om events en toernooien te organiseren. We hebben in april al besloten het NK niet met Pinksteren te laten plaatvinden maar te verzetten naar 16-17 oktober, in de hoop dat het dan weer mogelijk is.
Een en ander heeft natuurlijk ook gevolgen voor de internationale toernooien. Er is nog steeds sprake van beperkte reisbewegingen en er zijn veel maatregelen die genomen zouden moeten worden om deze veilig door te kunnen laten gaan.

Op 3 mei heeft de international board van Little League daarom laten weten dat daarom ook dit jaar alle Regionals (EK’s) en de meeste World Series niet doorgaan.
Men heeft ervoor gekozen alleen de World Series voor de Littles Baseball en Littles Softball te organiseren met de benodigde veiligheidsmaatregelen.
Deze toernooien worden gespeeld op de reeds geplande data en hieraan wordt alleen deelgenomen door teams uit de Verenigde Staten.

Meer informatie is te vinden op de website van Little League Internationaal

De regionale programma’s van Little League Nederland gaan zo gauw het mogelijk is in Nederland opgestart worden zodat de regio’s zich kunnen voorbereiden voor het NK Little League 2021.
De regio coördinatoren zullen de deelnemers hierover informeren. Little League Nederland zal samen met de verenigingen zoals eerder aangekondigd het NK Little League 2021 organiseren op 16-17 oktober.
We hopen dat er tegen die tijd weer voldoende mogelijkheden zijn om de toernooien met publiek te spelen en kijken er naar uit iedereen weer te ontmoeten op de velden.

Stay safe! Stay Healthy!

Lees verder »
Go or no go Little League

19 april Go or NoGo NKLL met Pinksteren

Het land en dus ook de sport is nog steeds in de ban van Corona. Met de daarbij behorende richtlijnen.

Helaas zijn er op dit moment nog geen mogelijkheden om de programma’s in de regio op te starten omdat er beperkte reisbewegingen worden voorgeschreven.

Hopelijk zijn jullie al wel weer lekker aan de slag bij je eigen vereniging.

Het NKLL 2021 is gepland met Pinksteren, 22-24 mei. Het lijkt lastig te worden om dat dan te organiseren als er niet meer versoepelingen komen.

Ook de Europese toernooien en de Wold Series staan dit jaar weer op losse schroeven. Helaas aar het is niet anders.

Zoals jullie weten willen we dit jaar als het even kan toch een NKLL voor jullie organiseren en gaan we er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen.

Een mogelijkheid is het NK te verplaatsen naar oktober 2021 , na de jeugdcompetities. De leeftijdscategorieën zullen dan hetzelfde blijven.

Samen met de regio coördinatoren nemen we op 19 april de beslissing. Keep you posted!

Stay safe, stay healthy!

Lees verder »

Respect the Game meetings 2021 

Op 8 en 17 februari 2021 organiseerde we voor de 4e keer de Respect The Game meetings voor jeugdcoaches en umpires die de jeugdteams op het NK Little League gaan begeleiden.

Normaal komen we een dag bij elkaar om ver dit belangrijke thema met elkaar te praten en ervaringen te delen. Dit keer waren de sessies online onder leiding van ervaren coach en oud softbal international

Diana Remmers. Diana ondersteund met haar bedrijf Route 5 verandertrajecten in organisaties. De focus ligt hierbij volledig op het gedrag van mensen omdat zij geloven dat het menselijk gedrag DE schakel is tussen plannen en resultaten.

Zo’n 90 jeugdcoaches en umpires waren present om zich opnieuw te laten inspireren door Diana en elkaar met betrekking tot dit belangrijke thema. Want ongeacht de jaren ervaring je hebt is dit natuurlijk

een onderwerp wat altijd actueel is en waar we onszelf en elkaar kunnen verbeteren. De focus lag op het delen van ervaringen en een stuk bewustwording en reflectie op je eigen gedrag tijdens je activiteiten als trainer/ coach en umpire op en om de velden.

Hoe ga je bijvoorbeeld om met je eigen teleurstelling motie tijdens den na een belangrijke wedstrijd. De deelnemers waren enthousiast en gaven aan dat het weer waarde volle bijeenkomsten waren. Die hen aan het denken hebben gezet. We kregen dan ook weer mooie

feed back na afloop van de meetings.

Enkele quotes:

‘ fijn om verhalen te delen en mooi om de woorden van Diana mee te nemen naar het toernooi’

‘wees de wijste’

‘Bedankt! Uiteindelijk doen we het toch voor plezier, voor iedereen die betrokken is’

‘Prettige opfrisser’

Lees verder »

‘Respect the Game dagen’ voor Little League coaches en umpires.

Sinds 2018 organiseren we de ‘Respect the Game-dagen’ voor onze Little League-coaches en umpires.

Het doel van deze dagen is om de coaches en umpires meer inzicht te geven en meer bewustheid te creëren op het gebied van Sportiviteit en Respect op en rondom het veld. De coaches van de

Little League-teams die deelnemen aan het NK moeten 1 van deze dagen 1x in de 2 jaar verplicht bijwonen om het Little League-team tijdens het NK te mogen coachen. Er wordt een aantekening gemaakt in Sportlink als de dag bijgewoond is.

De deelnemers van de dagen krijgen een interessant programma voorgeschoteld en gaan in gesprek met elkaar over Sportiviteit en Respect zodat we samen kunnen blijven zorgen voor een veilig sportklimaat en veel sportplezier.

In 2021 organiseren we de Respect the Game-dagen online op maandag februari en woensdag 17 februari.

Inschrijven kan voor 1 van deze 2 data. De inschrijving start half januari.

Lees verder »

Locaties NK LL 2021

De 5 speellocaties voor het #NKLL2021 zijn bekend! We gaan er samen met deze verenigingen weer een mooi Pinksterweekend van maken! #nkllnieuwekoers #sportplezier 

Lees verder »

Wordt jij Umpire bij het NK Little League 2021?

Elk jaar organiseren we het Nederlands Kampioenschap Little League voor onze honkbal en softbal jeugd van 10-16 jaar. Het is een groot spektakel waaraan in totaal zo’n 45 regionale jeugdteams meedoen. Natuurlijk hebben we bij deze toernooien ook weer veel scheidsrechters

Lees verder »

Het NK Little League vaart in 2021 nieuwe koers

Het NK Little League keert, nadat het in 2020 vanwege het coronavirus niet door kon gaan, in 2021 terug! Het toernooi krijgt wel een andere vorm. Werden in de afgelopen jaren alle wedstrijden van alle leeftijdscategorieën op één plek gespeeld?

Lees verder »

Update Coronavirus

Een update van onze kant omtrent het coronavirus voor het NK Little League 2020. Lieve allemaal, een update van onze kant omtrent het coronavirus. Wij zijn net zoals iedereen ontzettend geschrokken door de uitbraak van dit verschrikkelijke virus en de

Lees verder »

Neem contact op.