Fantastisch NKLL 2024

Wat hebben we met Pinksteren weer een mooi NK Little League 2024 beleefd. Alle deelnemers en fans hebben genoten! Maar ook de organiserende verenigingen kijken terecht trots terug op een fantastisch weekend. Ze hebben het geweldig gedaan met al hun vrijwilligers! Veel dank daarvoor!

Dit jaar werd het NKLL op een fantastische manier vastgelegd door drie fotografen:
D-Fotografie
Line Drive Pictures
Christopher Anasagasti

Meer foto’s in de foto galerie 2024 en op hun eigen face book pagina’s.

Hieronder delen de drie locaties hun ervaringen in een korte verslagje per locatie.

HSV Gryphons

(Baseball Intermediates en Seniors)

Het afgelopen Pinksterweekend stond Sportpark De Groote Wielen in het teken van het Nederlands Kampioenschap Little League, georganiseerd door HSV Gryphons voor de categorieën Intermediates en Seniors. Ondanks wisselvallig weer en uitdagende omstandigheden, hebben de teams en de fieldcrew hun uiterste best gedaan om alle wedstrijden volgens schema te laten verlopen. Dit leidde tot een weekend vol spectaculair honkbal, dat de toeschouwers tot op het puntje van hun stoel hield.

Het toernooi begon op zaterdag met de eerste wedstrijden en bouwde in spanning op tot de grote finales op maandag. Tijdens deze drie dagen zagen we indrukwekkende prestaties van jonge talenten, wat het niveau van het Nederlandse jeugdhonkbal nogmaals onderstreepte. De inzet en het doorzettingsvermogen van alle betrokkenen, van spelers en coaches tot de onmisbare vrijwilligers, zorgden voor een onvergetelijk evenement.

In de categorieën Intermediates en Seniors, die beiden bij de Gryphons werden gespeeld, wisten de beide teams uit Rotterdam uiteindelijk de felbegeerde kampioenstitels te bemachtigen. De halve finales op maandagochtend waren al bloedstollend spannend, maar de finales overtroffen alle verwachtingen. Met hun uitstekende teamwork, strategische spelen en niet aflatende energie, hebben de Rotterdamse teams zich als terechte winnaars van het toernooi gekroond.
De Respect The Game Award ging opnieuw naar de intermediates van Team Noord.
Voor HSV Gryphons was het een eer om gastheer te zijn van dit onderdeel van het NK Little League.

BSC Almere

(alle Softball)

Groot succes en een bijzonder geslaagd toernooi met Pinksteren bij Baseball & Softball Club Almere. Negentien teams! Drie divisies. Van onder twaalf, veertien en zestien jaar. Littles, Juniors en Seniors. Voor het eerst in de geschiedenis was er een softbalteam uit de league Noord. De Meiden van het Noorden beleefde hun eerste NK Little League ervaring. En zij werden als leukste, gezelligste en sportiefste team verkozen en namen na afloop de Respect The Game Award in ontvangst! Wat een mooie kers op de taart!

Meer dan tweehonderd speelsters én tientallen coaches waren actief op de 5 softbalvelden. Er niet te vergeten de vele fans die naar Almere zijn gekomen om de teams aan te moedigen! Het werd een grandioos Softbalfeest! Dat met een leuk én gezellig ingericht horecaplein.

Drie dagen lang was het volop genieten van jeugdsoftbal. De toernooiambiance. Prachtig Weer! Topwedstrijden en fenomenale speelinzet boeiden de talrijke supporters gedurende alle 3 de dagen. Heerlijke hapjes, drankjes, ijssoorten en smakelijke snacks zorgden ook voor een hartelijke sfeer. Softbal gear, lootjes en leuke prijsjes ter support & steun van onze nationale Jeugdsoftbalteams. Kenmerkend voor het NK Little League toernooi in Almere. Dat voor de derde editie in successie.
Succesvol waren, na drie geweldige ‘finalegames’ met een paar zenuwslopende ontknopingen.

Littles: Pink Panters
Juniors: Brabant Bandits
Seniors: Kennemerland

Gefeliciteerd!

Heel veel succes bij de Europese Kampioenschappen in Polen en Tsjechië meiden. Veel dank aan de ‘Little League Staff’, alle Umpires en de vele club Vrijwilligers van BSC Almere. Van… clubhuis/kantine/keuken/fieldcrew/schoonmakers/scoreboxcrew/ehboploeg tot kortom…

Iedereen die heeft bijgedragen aan een opnieuw prachtig en weer gedenkwaardig evenement.
Op naar de Little League 2025!

Kijk voor alle Softbal uitslagen en eindstanden op https://nklittleleague.nl/nk-2024/

 


Hoofddorp Pioniers

(Baseball Littles en Juniors)

Het is zaterdagochtend 18 mei. De velden liggen klaar bij Hoofddorp Pioniers, meer dan 60 enthousiaste vrijwilligers staan in de startblokken, de scheidsrechters zijn gearriveerd, de eerste spelers lopen onder de felgekleurde balonnenhaag door het terrein op, een handjevol coaches hebben zich al gemeld bij het wedstrijdsecretariaat en niet geheel onbelangrijk: de weersvoorspellingen voor Hoofddorp zien er dit weekend boven verwachting goed uit.

Door een kerngroep van vrijwilligers is er keihard gewerkt om, voor de derde maal op rij, dit evenement weer tot een onvergetelijk ervaring te maken. En naar onze mening zijn we daar met z’n allen (vrijwilligers, spelers, coaches, scheidsrechters en supporters) weer goed in geslaagd. We hebben mooie en spannende potjes honkbal van de littles en de juniors kunnen zien, baseball5 kunnen spelen, mooie prijzen in de loterij kunnen winnen en vooral ook een goede en sportieve sfeer kunnen ervaren.

Een kippenvelmoment was wel toen tijdens de opening alle 18 teams zich op het hoofdveld verzamelden: een bonte verzameling van teams met felgekleurde shirts die met zijn allen luidkeels en vol enthousiasme de Little League eed aflegden. Ook hebben wij met kippenvel over ons lijf een aantal toespraken van coaches meegekregen die zij gaven op het moment dat het toernooi voor hun jammerlijk stopte: zo mooi en bijzonder om te zien hoe deze coaches erin slaagden om de teleurstelling bij de spelers om te zetten in trots, zodat zij allen uiteindelijk met opgeheven hoofd het veld verlieten en terug konden kijken op een leuk, mooi en sportief toernooi.

 

De Respect The Game Award die dit jaar opnieuw ter beschikking werd gesteld door Playball Europe werd gewonnen door de Littles van East Pro’s.

En natuurlijk was daar ook winst, met uiteindelijk twee teams die af mogen reizen naar het EK: Rotterdam bij de littles en Kennemerland bij de juniors. Verdriet en blijheid lagen weer zeer dicht bij elkaar dit weekend.
Na drie intensieve, maar ontzettend leuke dagen kijken wij vanuit Hoofddorp terug op een zeer geslaagd Little League toernooi van de allermooiste sport die er is!

 

 

 

Alle winnaars van het NKLL2024

 

 

Baseball:
Little League: Rotterdam
Intermediate League: Rotterdam
Junior League: Kennemerland
Senior League: Rotterdam

Softball:
Little League: Pink Panthers
Junior League: Brabant Bandits
Senior League: Kennemerland

 

Respect The Game Award:
Rosmalen: Intermediates Team Noord
Hoofddorp: Littles East Pro’s 
Almere: Juniors Meiden van het Noorden

 

 

 

 

Regionals (Europese kampioenschappen) 2024

De Regionals (europese kampioenschappen) worden dit jaar in Polen (Baseball en Softball Littles).
Tsjechië (Baseball Juniors en Intermediates en Softball Juniors en Seniors) en Italië (Baseball Seniors) gespeeld. De teams zijn zich hier nu op aan het voorbereiden.
Voor de Softball Juniors van Kennemerland die de 2e plaats veroverde na een zeer spannende finale is er dit jaar een extra spot in Tsjechië. Zij mogen ook deelnemen aan de Regionals.

We wensen alle teams heel veel plezier en succes!!

Honkbal

Little League Baseball
14 – 21 juli, Kutno, Polen

Intermediate Baseball
24 – 29 juni, Jablonec nad Nisou, Tsjechie

Junior League Baseball
7 – 15 juli, Chocen, Tsjechie

Senior League Baseball
1-7 juli, Novara, Italie

Softbal

Little League Softball
29 juni – 2 juli, Kutno, Polen

Junior League Softball
10 – 14 juli, Ostrava, Tsjechie

Senior League Softball
10 – 14 juli, Ostrava, Tsjechië